Liikennepalvelulain mukainen tiedonanto

Tarjottavat liikennepalvelut:

Liikennöimme henkilöliikennelupaan perustuvaa liikennettä. Reittiliikennettä liikennöimme Ylä-Savon alueella. Liikennöimme myös kuntien ja kaupunkien sopimusliikennettä mm. koululaiskuljetuksia sekä palveluliikennekuljetuksia useilla paikkakunnilla Ylä-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Tilausajomme suuntautuvat Suomen lisäksi lähinnä muihin Pohjoismaihin sekä Baltiaan. 

Palveluista ja niiden muutoksista tiedottaminen:

Reittiliikenteen aikataulut löytyvät Matkahuollon valtakunnallisesta aikataulujärjestelmästä www.matkahuolto.fi. Muutokset päivitetään säännöllisesti. Kuntien välisen liikenteen aikataulut löytyvät lisäksi matka.fi -sivustolta. Sopimusliikenteessä kuten myös tilausajoliikenteessä aikatauluista ja niiden muutoksista ilmoitetaan yhteistyössä tilaajan kanssa. Palveluliikenteen aikataulut ja muut tiedot löytyvät tilaajana toimivien kuntien kotisivuilta. Mikäli matkan aikana tulee muutoksia esim. reittiin tai aikatauluun, kuljettaja tiedottaa niistä asiakkaille.

Käytössä olevat matkaliput ja niiden hinnat:

Reittiliikenteessä maksuksi käyvät kaikki Matkahuollon lipputuotteet, mobiililippu sekä busseissa myytävät kertaliput. Busseissa voi maksaa käteisellä sekä pankki- ja luottokorteilla. Osaan vuoroja voi myös ostaa nettilipun. Hinnat näkyvät Matkahuollon sivustolta ja autoissamme on nähtävissä voimassa oleva hinnasto. Palveluliikenteessä on käytössä myös kuntien määräämiä poikkeavia taksoja, näistä saa tietoa ko. kuntien kotisivuilta, toimistoltamme sekä kuljettajilta.

Informaatio- ja lippujärjestelmiin kuuluminen:

Liikennöimämme linja-autovuorot kuuluvat Matkahuollon informaatio- ja lippujärjestelmään. Kuntien väliset linja-autovuorot näkyvät myös Ely-keskuksen ylläpitämällä matka.fi sivustolla.

Käytössä olevat bussimme:

Kalustoomme kuuluu 19-58 –paikkaisia eri tavoin varusteltuja busseja. Kaikissa autoissa on alkolukko. Autoissa on ilmastointi ja turvavyöt kaikissa penkeissä. Isoissa tilausajoautoissa on kaikissa lisäksi wc ja dvd-soitin. Palveluliikenneautossa on invahissi. Huollot ja korjaukset tehdään omassa huoltokorjaamossa.

Asiakastyytyväisyys ja palautteet:

Otamme mielellämme vastaan palautetta, jotta voimme kehittää palveluitamme. Palautetta meille voi antaa puhelimitse numeroon 017-752 556 tai sähköpostitse osoitteeseen tuula.laitinen@linja-autoliikelaitinen.fi.

Valitusten käsittely, hinnan palautus, sopimuksen purku ja vahingonkorvaukset:

Käsittelemme meille tulleet asiakaspalautteet ja olemme asiakkaaseen yhteydessä mahdollisimman nopeasti. Mahdolliset hinnanpalautukset, -alennukset ja vahingonkorvaukset käsittelemme tapauskohtaisesti. 

Vammaisten ja liikuntarajoitteisten matkustajien käytössä olevat palvelut:

Kuljettajat avustavat mahdollisuuksien mukaan liikuntarajoitteisia matkustajia kyytiin nousemisessa ja poistumisessa. Reittiliikenteessä ei ole pyörätuolipaikkoja eikä muita erikoisvarusteita liikuntarajoitteisille. Palveluliikenneautossamme on invahissi ja 2-3 pyörätuolipaikkaa. Palveluliikenteessä asiakkaat avustetaan tarvittaessa kotiovelta asiointipaikkaan ja takaisin kotiovelle asti. Myös matkatavaroiden kantamisessa avustetaan tarvittaessa.

Hyvää ja turvallista matkaa!